Brand in dak kantine en appartement: Action-winkel Lichtenvoorde ontruimd

LICHTENVOORDE – Maandag aan het einde van de morgen is brand uitgebroken in de kantine boven het magazijn van de Action-winkel in Lichtenvoorde. De melding kwam om 11.56 uur binnen. De brand is ontstaan door werkzaamheden aan het dak. Er kwam veel rook vrij. In het naastgelegen appartement waren mensen aanwezig. Ook werd de Action-winkel ontruimd. Het is nog onzeker of de winkel vandaag nog open gaat.

De brand werd al gauw opgeschaald naar een middenbrand.
De brand werd al gauw opgeschaald naar een middenbrand. – Foto: Eveline Zuurbier

Omdat er mogelijk slachtoffers waren, schaalde de brandweer al snel op naar een middenbrand. De Lichtenvoordse brandweer kreeg daarbij assistentie van de brandweer uit Winterswijk en Groenlo. Zij kwamen met respectievelijk een hoogwerker, een waterwagen en een extra bluswagen.

De brandweer inspecteert het dak op nieuwe brandhaarden. – Foto: Eveline Zuurbier

Politie zette de omgeving Van de Vragenderweg af.

Volgens de officier van dienst Martijn Huiskamp zijn er geen slachtoffers gevallen. Wel hadden enkele mensen problemen met de ademhaling. Na controle van de ambulancedienst bleek dat geen van betrokkenen mee hoefden naar het ziekenhuis. Wel zit de schrik er bij de medewerkers van de Action er goed in.

Momenteel worden delen van het dak van de kantine gesloopt om te zien ‘waar nog warmte zit’, zegt Huiskamp. In het naastgelegen appartement boven de winkel is waterschade en in het magazijn is veel rookschade ontstaan. Ook wordt de winkel nader geïnspecteerd om te zien of deze vandaag nog open kan gaan.

Om 13.00 uur vertrokken de brandweerwagens van de post Groenlo weer naar hun kazerne.

Geschrokken medewerkers van de Action. – Foto: Eveline Zuurbier

Geschreven door Eveline Zuurbier


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.