Sfeerbeelden Oost-Achterhoek op 1Achterhoek TV

OOST-ACHTERHOEK – Streekzender 1Achterhoek start met de testuitzending van live-beelden vanuit de grote kernen in de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk. Op een aantal locaties zijn camera’s geplaatst die afwisselend via de TV-zender van 1Achterhoek beelden van die locaties vertonen. De beelden worden gemixt met weerinformatie en actueel nieuws uit de Oost Achterhoek.

De plaatsing van een vaste TV-camera op een hoog dak in het centrum van Dinxperlo.
De plaatsing van een vaste TV-camera op een hoog dak in het centrum van Dinxperlo. – Foto: 1Achterhoek

Het project is een initiatief van de lokale omroepen van Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk, LEADER Achterhoek steunt het tv-camera project met financiële middelen uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Ook de Provincie Gelderland en de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winsterwijk leveren via deze subsidieregeling een bijdrage.

Doelstelling van het project is vooral gericht op een positieve beleving van de omgeving. Met name bij de minder mobiele burger leidt het aanbod van de live-beelden uit de eigen omgeving naar verwachting tot een versterkt gevoel er nog bij te zijn en erbij te horen. Daarnaast voorziet een unieke mix van live beelden met lokale nieuwsberichten en weerinformatie in gespreksstof voor onderlinge contacten. Tegelijkertijd draagt het doorlopend aanbieden van lokaal nieuws bij aan een betere journalistieke kwaliteit en ondersteunt het de lokale democratie.

Een belangrijk aandachtspunt bij de opzet van het project was het privacy-aspect. De beelden worden niet bewaard en de plaatsing van de camera’s is erop gericht om herkenbaarheid van personen op de beelden voor zoveel als mogelijk te beperken.

De beelden kunnen worden bekeken op het TV-kanaal van 1Achterhoek op de website www.1achterhoek.nl, KPN kanaal 1447 of 9998, Ziggo kanaal 47 en bij Odido op kanaal 883.

Reacties: op de uitzending kunnen worden gegeven via het contactformulier op de website van 1Achterhoek www.1achterhoek.nl of via mail info@1achterhoek.nl.

De officiële ingebruikname van dit nieuwe platform met sfeerbeelden uit de Achterhoek zal na een testperiode in de loop van september van dit jaar plaatsvinden.

Geschreven door Eveline Zuurbier 1Achterhoek


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.