Boevenbende steelt voor duizenden euro’s aan laptops

DOETINCHEM – Bij de Mediamarkt in Doetinchem is een groep van vier personen erin geslaagd om twee Apple MacBooks ter waarde van duizenden euro’s te stelen. De werkwijze van deze bende laat zien dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld, wat de kans groot maakt dat ze ook elders hebben toegeslagen.

Geoliede bende steelt duizenden euro's aan laptops
Geoliede bende steelt duizenden euro’s aan laptops – Foto: Politie

De actie begint bij een man die bij de computerafdeling de beveiliging van twee Apple MacBooks onklaar maakt. Terwijl hij bezig is, schermen twee vrouwen hem af, zodat andere klanten of medewerkers niets in de gaten hebben. De drie verlaten daarna de afdeling, waarna een andere man op het toneel verschijnt. Hij stopt de laptops in een tas en kort daarna verlaat de groep de Mediamarkt met de waardevolle buit.

Wie herkent deze verdachten?

Het is mogelijk dat de vier dieven deel uitmaken van een grotere groep die mogelijk al op meerdere plekken actief is geweest. De verdachten zijn duidelijk in beeld, en de politie is nu op zoek naar mensen die deze personen herkennen of weten waar ze zich bevinden. Elk detail kan cruciaal zijn in het onderzoek.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2024216322.

Geschreven door Jan Willem van der Hogen


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.