Lancering Achterhoeks bockbier De Lindebock op Bockbierdag Aalten

AALTEN – Op zondag 6 oktober 2024 wordt tijdens de Bockbierdag Aalten een nieuw bockbier gelanceerd: De Lindebock. Dit bijzondere bier is het resultaat van een unieke samenwerking tussen zeven Aaltense horecagelegenheden en Brouwerij Wentersch, tot stand gekomen met hulp van verbinder Maurits Steverink van platform Achterhoek Food. Dit initiatief brengt de smaak van de regio tot leven. Het illustreert het aanwezige vakmanschap, de bijdrage aan een mooier landschap en natuur met lokale verbondenheid.

De 7 Aaltense horeca-ondernemers bij bierbrouwerij Wentersch
De 7 Aaltense horeca-ondernemers bij bierbrouwerij Wentersch – Foto: PR

De Lindebock: het smaakvolle ambacht uit de Achterhoek

Ter ere van het 10-jarig bestaan van de Bockbierdag Aalten hebben zeven lokale horecazaken – Grand Café Het Noorden, Café Restaurant Stegers, KRUL Restaurant & Bar, Eetcafé ’t Raadhuys, Olde Marckt, Café Leuven en Oerkroeg Schiller – samengewerkt om De Lindebock te brouwen. Dit robuuste bockbier, met moutige aroma’s en een verfijnde karameltoets, is volledig gemaakt van pure Achterhoekse ingrediënten van gerst geteeld in Achterhoekse grond, verwerkt tot mout door Vloermouterij Masterveld uit Winterswijk met hop uit Zieuwent en water uit Winterswijk. De Lindebock, met zijn donkere kleur en zachte zoetje, is een ideale keuze voor het najaar en combineert perfect bij een stoofpotje, rood vlees of een zoet nagerecht.

Achterhoek Food: duurzaam, gezond en bij voorkeur uit eigen grond

Achterhoek Food steunt de beweging naar duurzamer en gezonder voedsel uit de regio. Het platform vestigt de aandacht op de hardwerkende vakmensen achter het voedsel en stimuleert samenwerking tussen boeren en consumenten. Achterhoek Food ziet kansen om de regio te profileren als een onderscheidende foodregio waar duurzaamheid en gezondheid centraal staan, onder de slogan: ‘Duurzaam, gezond en bij voorkeur uit eigen grond’. Maurits Steverink “Uniek deze aanpak met slagvaardige horecaondernemers en hun samenwerking met de vakmensen in de hele keten van grond tot glas. Het illustreert de kracht van de Achterhoek door ‘gewoon te doen’ en dan ontstaan er fantastische producten die steeds vaker landelijk de aandacht trekken. De interesse in streekbieren die ook werkelijk ingrediënten bevatten uit de streek neemt alleen maar toe. Door de krachten te bundelen is het commercieel aantrekkelijk én een kloppend verhaal’.

Brouwerij Wentersch: lokale trots met passie voor bier

Brouwerij Wentersch, bekend van bieren als Achterhoek IPA, Pomp 4 en Wentersweiss, is sinds 2016 verankerd in Winterswijk. De succesvolle brouwerij, met hun unieke vakmanschap gebruikt zoveel mogelijk lokale ingrediënten en brengt de liefde voor de Achterhoek tot uiting in hun bieren. Van horecagelegenheden tot supermarkten en via de eigen winkel en webshop: de bieren van Wentersch worden steeds breder gewaardeerd.

Bij de brouwerij aan de Groenloseweg vind je een proeflokaal en cadeauwinkel met lokale producten, zoals het vers gebakken brood met bierbostel, een restproduct van het mouten en bierworst. Via rondleidingen en proeverijen laten ze bezoekers kennismaken met de passie en het vakmanschap van Wentersch.

De Lindebock is op de bockbierdag te proeven

Zondag 6 oktober 2024 is De Lindebock voor het eerst te proeven bij de zeven deelnemende horecazaken in Aalten en op de markt tijdens Bockbierdag 2024. Kom langs en ontdek de smaak van de Achterhoek in dit unieke bockbier!

Geschreven door Eveline Zuurbier


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.