Festivalpoorten van brugklasleerlingen Marianum te zien in bieb Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – De komende weken zijn de ramen en de kasten in de Bibliotheek Lichtenvoorde voorzien van prachtige poorten. Brugklasleerlingen van het vorig schooljaar bouwden onder leiding van hun docent Beeldende Vorming fantastische festivalpoorten. De expositie is te bekijken tijdens openingsuren van de bibliotheek. Daarnaast zijn een heleboel werken voor de ramen geplaatst en zichtbaar vanaf De Leest, dus vanaf buiten. “Een lust voor het oog!” zegt Resy Oonk.

De expositie van Marianum-leerlingen.
De expositie van Marianum-leerlingen. – Foto: Bibliotheek Lichtenvoorde

Festivalpoorten

De brugklasleerlingen van het schooljaar 2023-2024 gingen tijdens de lessen Beeldende Vorming aan de slag met het onderwerp ‘Festivalpoorten’. Een aansprekend thema, zeker gezien de festivals ‘Over de top’ en natuurlijk de ‘Zwarte Cross’, die in en rondom Lichtenvoorde worden georganiseerd.

Festivalpoorten van brugklasleerlingen Marianum te zien in bieb Lichtenvoorde – Foto: Omroep Gelderland

Heleen Rooks, docente Beeldende Vorming van Scholengemeenschap Marianum vertelt dat de leerlingen eerst een omschrijving kregen van wat een festivalpoort is: “Een poort die bij de ingang van een festival staat en die in kleur en vorm de bezoekers duidelijk maakt waar ze naar binnen moeten.” Een hele duidelijk beschrijving, die nog aangevuld werd met een aantal kenmerken van een goede poort: thema, titel, kleurrijk, opvallend, groot en… je kunt er onderdoor of tussendoor. Met die gegevens gingen de leerlingen aan de slag.

Het kleurrijke en vrolijke resultaat is vanaf heden te zien in de Lichtenvoordse bieb.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.